Greta-Mathieson_1

Greta Mathiesen

Det finns många funderingar över vad en ingenjör gör och det finns en del skeva bilder… Alla ingenjörer behöver inte sitta i en mörk källare, vid sin dator och knäcka koder. Det är det som är det positiva med ingenjörsyrket, det är ett oerhört brett yrke. Greta Mathiesen jobbar som Employer Branding Manager på ÅF, vilket innebär att hon ska ge ingenjörsstudenter en bild av ÅF och hur det är att jobba där.

 

Det är inget klassiskt ingenjörsjobb, men jag har nytta varje dag av mitt teknikkunnande och min förståelse för vad en ingenjör gör, annars hade jag ju inte kunnat ge en lika bra bild av ett så tekniskt företag. Vissa dagar tar jag på mig kavajen och diskuterar strategi för hur och var ÅF som marknadsföra sig som arbetsgivare. Andra dagar kånkar jag på roll-ups och broschyrer och står sedan i en monter och pratar med studenter hela dagen.

 

Hennes råd är att man inte ska planera, utan istället våga testa sig fram.

Jag provade att läsa till ingenjör och det visade sig vara jättekul! Sedan började jag som teknikkonsult på ÅF och trivdes bra tills jag snubblade över annonsen för jobbet som Employer Branding Manager som visade sig passa mig ännu bättre! Jag hade aldrig kunnat förutse alla roliga vändningar innan.

 

Till sist så delar hon med sig av sin sons favoritlåt.

 

Vill du veta mer om Greta, hur det är att arbeta på ÅF och vad hon tycker om att göra på fritiden, kan du läsa hennes intervju HÄR


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *