Hej! Tack för alla tips och tankar =) Det var skönt att få backup och nya tankebanor. Efter ”förhandlingarna” idag var det inga sura miner. Vi fick förklarat att uppgifterna skulle vara utvecklande och innebära en ”once in a lifetime opportunity”. Jag har enligt min koordinator blivit plockad till mitt företag och ska jobba med the project manager för att ta fram nya produkter. Hmm, det låter ju otroligt spännande, den erfarenheten vill jag inte gå miste om. MEN, fortfarande tänker jag inte skriva på något och de följande kraven som ställdes godtogs.

  • Mindre obligatorisk närvaro, mer flexibelt arbete. Bara 12h scheduled och resten flexibelt.
  • Möjligheten att frånvara när som jag känner att det påverkar studierna.
  • Möjlighet för minst en veckas semester.

IMG_9608

Vi var tydliga om hur tacksamma vi är för möjligheten och att vi vill hålla en öppen kommunikation så att det inte ska bli några missförstånd. Vi fick också förklarat att det var mindre tidskrävande skola här och det mesta av arbetet utfördes under lektionen. Första intrycket av lektionerna idag, portugisiska och entrepreneurship and corporate strategies kändes det inte helt sant när mycket av arbetet skulle göras under helgen. Vi vet fortfarande inte vilken nivå som ger högsta betyg och kan inte göra någon slutsats på den informationen vi fick.

Positivit om idag är vår sköna lärare. Hon ser ut som Heidi Klum och har en otrolig närvaro. Vår första uppgift var att vi fick 20 Reais (60 kr) som vi ska tiodubbla till nästa torsdag genom att tänka innovativt ”with the mind of an entrepreneur”. Hmm, det är väl såhär man utbildas till att bli steetsmart i Brasilien. Fröken Heidi Klum skjutsade oss hem efter skolan och visade vilka barer och restauranger vi borde hänga på. Ny erfarenhet att läraren är så personlig.

Fortfarande har vi bara wifi i lobbyn eller källaren. Detta äter upp mig inifrån. Allt tar minst dubbelt så lång tid. Att skypea laggar, att skicka bilder tar 5 minuter, att kolla netflix är inte ett alternativ. Detta får bli vår wifi-rehab, better get used to it.

IMG_9638-1 Skärmavbild 2015-02-20 kl. 14.58.46

Imorgon ska vi göra klart allt skolarbete, hitta på nått smart sätt att tiodubbla våra pengar och jobba på språket.

Gladare miner och taggade för en ledig helg! Tack igen för all hjälp.

PS! HITTADE EN YOGAMATTA IDAG EFTER ATT HA LETAT I TYP 10 SPORTBUTIKER! Det ska vi fira imorgon med yoga på takterassen =)

Hade
/Ellen


1 Comment

miahol · February 20, 2015 at 5:56 pm

Vad skönt att läsa att det börjar lösa sig med allt! Och det är otroligt härligt att läsa att ni står på er :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *