Tänk er följande meritförteckning: svenskt rekord och SM-guld i tresteg. Civilingenjör i maskinteknik på Chalmers tekniska högskola och möjligheten att arbeta med teknik i hela världen. Ha blivit tilldelad Handelshögskolan i Stockholms åtråvärda Executive MBA-stipendium och spåtts bli som vår framtida ledare av SvD och Di. Bland annat.

Talar jag om mig själv? Om det ändå vore så väl…

Nej, ovan beskrivning passar snarare in på Roseline Olomina, den senaste ingenjören att bli intervjuad av Womengineer. Hon är ett levande bevis på att man kan hinna med både det ena och det andra – bara man vill. Livet är fullt av möjligheter och all sorts erfarenhet går nog att ta tillvara i yrket som civilingenjör. Vad Roseline har tagit med sig från karriären som elitidrottare berättar hon här:

roseline_olomina_

Att kunna fokusera på det jag gör samtidigt som jag försöker förstå hur det passar in i helheten.

När jag höll på med friidrott kunde vi göra en massa olika typer av hopp och löpövningar som vi sedan satte ihop till att bli ett riktigt lång trestegshopp. I jobbet gäller det att ha uthålligheten att lösa ett komplext problem på detaljnivå men ändå kunna sammanställa detta och kommunicera resultaten på ett för kunden lättillgängligt sätt.

Det mest fascinerande med Roseline är dock inte alla ovan resultat och utmärkelser, utan hennes strävan efter att hjälpa och inspirera andra till att förbättra sin prestation och uppnå sina mål.

Jag tippar på att vi kommer att få se mer av Roseline framöver. Och välkomnar det i så fall med glädje – vi behöver fler kvinnor i näringslivet med vilja och styrka att påverka!

Men varifrån kommer egentligen Roselines drivkraft? Det, och hennes bästa pluggtips, avslöjar hon under hela intervjun här.

Johanna


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *