Sedan jag gick ut från tentasalen förra veckan känns det som att jag har svävat på moln. Inte för att tentan gick så himla bra utan för att det är dags för en ny termin! Jag brukar alltid vara väldigt pepp på nya läsperioder, nya kurser, känslan av att “vända blad” och börja om på nytt men den här terminen är verkligen något utöver det vanliga. Dels för att jag ofrivilligt varit borta från skolan ett bra tag och äntligen är tillbaka men framförallt för att jag ska göra mitt kandidatarbete den här terminen och ja, peppen är total!

Så vad innebär egentligen ett kandidatarbete? Såhär beskriver studentportalen det:

I kandidatarbetet skall studenten integrera, fördjupa och utveckla sina kunskaper och färdigheter inom ett begränsat område av det som behandlats inom tidigare genomförda kurser inom programmet. Kandidatarbetet syftar också till att ge kunskaper och färdigheter i ingenjörsmässigt och vetenskapligt arbetssätt.

 

Jag ska alltså ÄNTLIGEN få använda lite utav allt det där jag lärt mig. Igår fick vi den första riktiga informationen om kandidatarbetet och jag fick också träffa min grupp för första gången. Något som jag tycker är extra roligt är att man ofta samarbetar med studenter från olika program. I min grupp är vi fyra från data, en från fysik och en från automation och mekatronik. Himla kul!

Ni kommer att få höra så mycket om mitt kandidatarbete den här våren så jag väntar med att gå in på vad det faktiskt är vi ska göra, men för den intresserade kan jag säga att det handlar om det här:


1 Comment

Kristina · January 21, 2015 at 7:46 pm

Härligt att du är taggad på din nya läsperiod :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *