“Det mäktigaste luciatåget som någonsin har beskådats i Musikhjälpens historia.”

“Det största luciatåg jag har sett i hela mitt liv.”

“All heder åt Uppsalastudenterna. Ni levererar med sådan bravur. Det är helt otroligt!”

Vem är det som säger så fina saker om Uppsalastudenternas Luciafirande? Kodjo, så klart! För Musikhjälpen är i Uppsala i år och då passar vi på att visa oss från vår bästa sida. Som när Körkonventet fixar ett superstort luciatåg.

I klippet berättar de att Körkonventet lyckades dra in nästan 90 000 kr till Musikhjälpen, på en konsert. Konserten var i Uppsala universitetshus, som ni ser nedan.

Skärmavbild 2014-12-14 kl. 15.34.45

Utanför…

Skärmavbild 2014-12-14 kl. 15.35.52

… och innanför. Vackert, eller hur?

Ett annat spexigt påhitt gjordes i fredags, när några andra studenter (många teknologer och naturvetare) ordnade flash mob på Stora torget.

Åh, jag önskar att jag hade varit med, men jag orkade inte lära mig dansen. I alla fall, längst fram ser du några tjejer i ljusblå overall med W på ryggen. Det är mitt programs beteckning.

Hur firade jag Lucia då? Med gasque, så klart! Vilket betyder en underbar fest på Östgöta nation. Jag hade på mig en lång, glittrande klänning och fullkomligt njöt av att klä upp mig. Hur salen där festen var såg ut hittar ni här. Tänk kristallkronor, vackra dekorationer, levande ljus… och en massa snygga människor i sina finaste kläder! Det finns få studentorganisationer som kan slå Uppsalas nationer när det kommer till imponerande hus. Jag har hört en och annan avundsjuk Lundstudent genom åren, till exempel.

/ Tove

PS.

Fotocred till Tengbom och AIX. DS.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *