Det var nog inte bara jag som vaknade upp i måndags och kände att hösten kommit till Uppsala. Vinden röt ordentligt utanför sovrumsfönstret och regnet smattrade mot rutorna. Jag låg kvar i sängen och mornade mig. Jag brukar tycka om att vakna till dåligt väder. Det låter så hemtrevligt.

När jag styrde cykeln mot Ångström och föreläsningenssalen hade det mesta av regnet gett med sig. De första höstlöven låg blöta på asfalten. Vinden slet i kläderna men inte så att det var jobbigt. Mest uppfriskande.

Men det gäller att ha på sig varma kläder. Både ute och inne. Nu är tiden då vi kunde sitta i sandaler och klänning på föreläsningarna förbi för i år. Men vad ska vi ha på oss då?

Jag gillar den här bilden, från pinterest. Den sammanfattar basen till min höstutrustning ganska bra.

Skärmavbild 2014-09-23 kl. 06.17.58

Minus de tunna tightsen…

Den visar var som krävs för att värna sig mot kalla föreläsningssalar: Stickade sjalar och the. Varje dag har jag med mig sambons termos från Klean Kanteen och min egen stickade, höstlövsröda sjal från Öster om ån. Den sistnämnda var förra höstens bästa köp. Hur jag kunde klara mig utan den innan vet jag inte.

När en väl har the och sjal är det bara att kura ihop sig i stolen i föreläsningssalen och ta in all kunskap. Väldans trevligt, måste jag säga.

/ Tove


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *