Ni missade väl inte Genikampen igår? Det gjorde i alla fall inte jag. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om programmet än, behöver nog några avsnitt till innan jag bestämmer mig. Det är helt uppenbart att deltagarna är riktigt intelligenta och kompetenta men jag tycker inte att de får visa det. Jag vill ju bli imponerad av dem.

Jag menar, att stega fram längden på ett plan är inte superimponerande? Jag tycker inte heller att det är så imponerande att gissa vilken 80-tals låt som kom ut först. När SVT har tillgång till “några av Sveriges skarpaste hjärnor” borde de se till att göra tävlingar därefter. Jag hoppas verkligen att de i fortsättningen kommer att låta deltagarna visa oss sin spetskompetens!

Dessutom kan jag inte släppa att Willis Tower skulle vara högre än Taipei 101. Jag var ju helt säker på den! Som alltid när jag inte håller med om någon fakta var jag såklart tvungen att googla reda på det och då visade det sig att Willis Tower har två radiomaster på 86 meter som jag antar att SVT räknat med. Men är inte det lite fusk? Det tycker jag. genikampen

Jag tycker också att det var väldigt tråkigt att Emma åkte ut, jag hade velat se mer av henne. Jag menar 19 år och redan läst flera högskolekurser i matematik? Det imponerar i alla fall på mig. Sedan får hon såklart ett stort plus för att hon gillar programmering med. Hoppas på att fler unga tjejer tar efter Emma!

När vi ändå är inne på tv-program kan jag passa på att rekommendera Vetenskapens Värld. Ikväll handlar det om flight MH370. Ni vet det där planet som försvann? Hur spännande som helst!


2 Comments

Linnea · September 24, 2014 at 8:59 am

Kul att du kollade! Kan hända att det dyker upp mer ingenjörsrelaterade utmaningar i kommande program, den som lever får se.

Reaktioner på första avsnittet | Fredrik Löfgren · September 25, 2014 at 2:15 pm

[…] har flera bloggat om serien, mig själv inkluderat. Womengineer hoppas att vi i fortsättningen får visa publiken vår spetskompetens! Jag hoppas också det […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *