No profession unleashes the spirit of innovation like engineering! From research to real-world applications, engineers constantly discover how to improve our lives by creating bold new solutions that connect science to life in unexpected, forward-thinking ways. Few professions turn so many ideas into so many realities. Few have such a direct and positive effect on people’s everyday lives. We are counting on engineers and their imaginations to help us meet the needs of the 21st century.

Changing the Conversation: Messages for Improving Public Understanding of Engineering (2008)

Snart är jag klar med mottagningsveckorna och det ska bli så himla skönt att få börja skolan på riktigt. Jag längtar efter att komma till skolan på måndag och slippa hunsas runt av faddrarna (som vallar runt oss på KTH som om vi vore en flock får). Mottagningsaktiviteterna har tyvärr inte varit helt i min smak så jag har avstått från de flesta men i övrigt så verkar mina kursare trevliga… Och det är ju iallafall något att vara tacksam för. Hur som helst så ska det bli kul att börja plugga. Jag vill förstå mig på allt och njuter av att bläddra igenom höstens kurslitteratur. Går det att läsa citatet ovanför och inte känna sig peppad till max? Nej. Så, vilka kurser ska jag läsa till hösten? Tackar som frågar, här har ni svaret:

  • Baskurs i matematik, 4,5hp
  • Envariabelanalys, 7,5hp
  • Algebra och geometri, 7,5hp (men läser bara halva denna termin)
  • Programmeringsteknik, 6,0hp
  • Miljöfysik och miljökemi, 9,0hp

Utöver de här spännande kurserna har jag även (efter många envetna mail) lyckats övertala min studievägledare att låta mig läsa franska. Nio poäng teknisk franska och det är nog kursen jag är mest spänd inför. Tänk om den blir alldeles för jobbig att läsa vid sidan av programmet? Jag vet i alla fall att jag kommer vara tacksam över just den kursen om jag någon gång i framtiden bestämmer mig för att åka på utbytesår/termin. Fyra kurser i franska ges på KTH och det här är den näst mest avancerade. Det känns riktigt skönt att potentiellt bli helt “klar” med franskan redan i ettan. À bientôt mes amis!

IMG_3808

Matteföreläsning dag två på KTH


3 Comments

Katarina · August 26, 2014 at 3:22 pm

Jag har läst de två högre franskakurserna på KTH och de är verkligen jättebra! Och hur jobbiga de är beror helt och hållet på ens ambitioner. Hälsa Monsieur Surbled!

Johanna · August 27, 2014 at 4:56 pm

Bon courage! :)

Att blogga för Womengineer · September 2, 2014 at 6:47 pm

[…] måste inte göra si eller så. Det är inte tvunget att vara med på välkomstaktiviteterna trots att det pratas om dem som den bästa tiden i ens liv. Man […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *