Nu tar jag mitt pick och pack och drar!

Eller, snart i alla fall. Under helgen har jag har tömt mitt rum på alla personliga tillhörigheter, utöver det som ska med till München. Vitt på väggarna och tomt på hyllorna. Så ser det ut nu. Känns faktiskt lite deppigt. I eftermiddag har dessutom strömmen gått, vilket gör rummet om möjligt ännu mörkare och dystrare. I vanliga fall hade jag tänt ett ljus, men nu kan jag inte ens göra det eftersom jag har skickat med mina föräldrar alla jag hade. Suck.

Nu blev det här nästan till ett nedstämmande inlägg. Det var inte alls tanken! Nej, snarare börjar här hända grejer – det blir äntligen lite fart på staden igen. Resväskor rullar för fulla muggar och över en natt har Lund fyllts med studenter igen.

På jobbet måste jag säga att den här tiden är den absolut roligaste på hela året. Så många nya studenter som flyttar in. Så många nyfikna blickar och frågor. En skymt av längtan i ögonen efter att få prova på att stå på egna ben. Jag blir nästan lika entusiastisk själv. För det är något särskilt med att flytta hemifrån första gången. Att börja skapa sig sitt alldeles egna liv.

backpack

Och snart rullar min resväska också. Fast åt andra hållet, bort från Lund. Jag ser fram emot en sista vecka i staden och bereder mig för nya äventyr!

Johanna


2 Comments

Mia · August 26, 2014 at 5:58 am

Å vad roligt att resa iväg och prova någonting nytt! Ha de bäst! :)

Johanna · August 27, 2014 at 4:57 pm

Tack Mia! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *