Jag hoppas att alla nya ingenjörstudenter ser fram emot, eller har fullt upp med, nollningen! Det är en väldigt rolig period som jag inte tycker ni ska missa. Många kanske förknippar dessa dagar med alkoholhets och jobbiga lekar men så behöver det inte alls vara. Under min egen nollning fanns det tillgång till en massa alkohol, det förkom lekar där alkohol var inblandad och många drack men det var alldeles frivilligt. Jag upplevde varken tvång eller hets till drickandet och vi blev ständigt påminda om att dricka vatten mellan öl- och vinglasen. Dessutom fanns det alkoholfria alternativ.

När jag tänker tillbaka på nollningen tänker jag på sittningar. Själv var jag på två av dem medan en del var på … ja jag kommer inte ens ihåg hur många det var! Det fina med dessa veckor är att allt är frivilligt. Eftersom jag har familj och dessutom var inne i slutfasen av bröllopsplaneringen hade jag inte möjlighet att närvara vid alla tillställningar men blev väl mottagen när jag väl infann mig.

Förutom sittningar så tänker jag på lekar. Vi lekte en del namnlekar vilket kanske kan ses som lite fånigt men jag tror de flesta med dåligt namnminne (jag!) uppskattade dessa. Det hade blivit lite lätt pinsamt när man umgåtts med samma människor i två veckor och fortfarande inte kom ihåg deras namn …

Tillsist tänker jag på rundturerna och det eviga köandet. Campus kändes stort och skrämmande i början. Ingen hittade någonstans och det var registreringar och fotograferingar och jag vet inte vad. Jag är väldigt tacksam för alla phösare som ansträngde sig för att visa oss runt och stod ut med alla köer.

Phösare

Phösare på Ltu

Så se till att besöka campus under dessa dagar. Lär känna era klasskamrater under avslappnade former. Se till att ha besökt en del av lokalerna innan allvaret drar igång. Snart är det dags att gå på föreläsningar, öppna böckerna och börja plugga.

Mia


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *