VD, VD, VD ska jag bli… Så började en av de många sånger vi fick sjunga under min första tid på Industriell ekonomi vid LTH. Nollningen. Texten lät kanske lite kaxig, tyckte jag. Helt i överensstämmelse med några av de förutfattade meningar som finns om I-programmet. Å andra sidan var det väl precis det som var själva tanken, att alla program skulle sjunga om hur bra de var genom att samtidigt driva med sig själva.

Hur många av oss som faktiskt blir VD återstår att se. Men ett som är säkert är i varje fall att om jag är en av dem, kommer jag att bidra till en rejäl sänkning av medellängden!

vd

Genomsnittslängden hos VD:ar vid svenska storföretag ska idag ligga på 183 cm. Hur många kvinnor kommer upp i det? Men så lär det ju också finnas fler VD:ar som heter Johan än det finns kvinnliga. Med mina 158,5 cm (den där halvan är viktig!) skulle snittet minska någon yttepyttedels millimeter. Så någon rejäl minskning skulle det ju faktiskt inte bli trots allt.

Tur är det väl då att det finns andra som också drömmer, eller hur? Då kanske det inte dröjer fullt lika länge som 51 år innan vi ser lika många Anna som Johan bland Sveriges VD:ar.

Johanna


5 Comments

Katarina · July 20, 2014 at 10:39 pm

Jag är 1,83! på pricken. Sammanträffande, eller är jag menad att bli börs-VD tro?? :D

Johanna · July 21, 2014 at 8:07 am

Absolut, så måste det ju vara! Ta vara på chansen, Katarina ;)

Sofie · July 21, 2014 at 2:28 pm

Jag är också 158,5 cm!
Haha, den där halvan är så viktig!

Johanna · July 22, 2014 at 8:15 am

Haha, där ser man! De flesta brukar nöja sig med att svara med hela cm på frågan om hur lång man är, men för mig känns den där ”…och en halv!” lika naturligt som att andas :)

Farväl bloggen! - Womengineer · December 5, 2015 at 7:08 am

[…] VD, VD, VD ska jag bli… […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *