Bättre ingenjörsutbildningar på andra orter? Ja, bra fråga. Vem bestämmer sådant? UK, Universitetskanslerämbetet, betygssatte ingenjörsutbildningarna i Sverige, utan strålande resultat. Men är det verkligen bäst betyg som gäller? Skulle man ha valt ett helt annat land då kanske? Vad är det vi egentligen vill ha?

coleman countryRelevanta kurser med hög standard, bra och engagerade lärare, studenter att plugga tillsammans med, utbud av program och kurser att läsa. Möjligheter att plugga utomlands och få problem. Jag tänker att man vill ha en programledning som ser till varje enskild individ, är mån om sina studenter och ser just möjligheter och lösningar till problem istället för

 

motsatsen. En skola som tänker högt och drömmer. Är Umeå Universitet det? Jag tror det. Det är åtminstone en skola som tillåter mig att drömma, som ger mig som student verktygen att lyckas om jag så själv vill. Inga tankar eller ideér är för konstiga för att kläckas, allt är möjligt.

Här finns oändliga kopplingar till företag, många jobbar nära med UmU och det finns många möjligheter att koppla sig samman med diverse spännande företag. Den naturtekniska kåren, NTK, har campus finaste och fräschaste kårhus. Origo. På Origo träffas vi för allt mellan finsittningar, fulsittningar, Champions League, klubb och EPP. Det är här det händer kan man säga.

Dream Big liksom. ..Och Tacka JA till ingenjör i Umeå.

Jenny


1 Comment

Tacka JA till ingenjör, Anywhere! –> Del 3. · July 23, 2014 at 6:09 am

[…] har jag skrivit om varför Umeå är en fantastisk stad och varför Umeå Universitet är ett ypperligt universitet att studera vid, men egentligen spelar det ingen roll. Huvudsaken är att alla ni som drömmer om […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *