Precis som alla andra som sökte in till en utbildning till hösten, satt jag som på nålar i fredags och väntade på mitt antagningsbesked. Eller satt och satt, jag jobbade. När klockan var två hade jag min första rast och jag sprang ut i omklädningsrummet för att få tag i min mobil. Jag var 99,9 % säker att jag kommit in på mitt första val då antagningspoängen sett lika dan ut i 7 år för Kemiteknik med Fysik. Jag går in på antagning.se och det känns lite som en dröm/käftsmäll, 1a reserv! Min första reaktion var: ”nej nu ger jag upp, detta är ju sjukt”.

När jag suttit apatisk i 15 min går jag in och börjar jobba igen som en robot. Efter en stund slår det mig; jag kom ju in! Jag kom faktiskt in på Kemiteknik (mitt 2a val) på Chalmers. Jag ska börja läsa och så småningom ska jag bli en civilingenjör – Kan inte bli bättre!

Trots att det inte blev som jag planerat till 100 % så är det bra mycket nära! Och jag kan inte vara mer lycklig och pepp inför hösten.  Nu väntar jag med spänning inför urval 2 för att se om jag har turen med mig och lyckas norpa åt mig en plats på KF. Annars så ska jag göra detta så bra jag någonsin kan och fortsätta hålla huvudet högt!

Ibland blir saker inte som man tänkt sig från början men det behöver definitivt inte betyda att det inte bara är att köra och vara lycklig! :)

Categories: Arkiv

2 Comments

Tove · July 18, 2014 at 3:58 pm

Sant! Och jag tror nog att du har en stor chans med den där reservplatsen :)

Mia · July 23, 2014 at 4:40 pm

Jag övervägde också kemiteknik innan jag valde HET. Det är nog en väldigt spännande inriktning :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *