utvecklakosmetik

Jättekul att få frågor. Alla ni som undrar över något – feel free to ask! Jag gör mitt bästa för att ge er ett bra svar.

Frågan lyder:

“Jag tycker det här med kemi verkar väldigt spännande och funderar på att läsa till ingenjör. Vet du hur man som ingenjör kan fortsätta jobba med smink och hudvård, kanske genom forskning eller genom att ta fram nya produkter?”

Hej! Vad kul att du hittat till womengineer, klart att du vill bli ingenjör!

Jag är ingen expert på området vad man ska läsa för att bli vad men jag har försökt att utreda din fråga.

Ingenjör inom kemi kan du läsa på till exempel KTH Civilingenjör Teknisk Kemi. Eller läsa en kemisk grundutbildning i Lund. Det finns även i Umeå mm. Ta dig en titt på studera.nu.

Jag hittade också privata utbildningar där man får lära sig att laga egna ekologiska produkter hos Kosmetikkompaniet. MEN tänk på att om du blir ingenjör har du en bredare kunskap och förståelse, du får jobba med den större kretsen, möjlighet att jobba utomlands och du får sista ordet i produktutvecklingen. Klart du ska bli ingenjör!

Bara ta en titt vad som erbjuds när du läst en teknisk kemi på KTH

Efter examen har du breda internationella karriärmöjligheter och kan exempelvis jobba med utveckling av miljövänliga och hållbara processer, framställning av nya läkemedel och vacciner eller utforma innovativa förnybara material och smarta produkter med integrerad elektronik. Du kan även jobba som konsult eller produktspecialist på stora IT- och klädföretag.

laboratory2

De artiklar jag läst om personer som utvecklar skönhetsprodukter (och har lyckats väldigt bra) har läst organisk kemi. Vissa av dom hade haft en skönhetssalong innan och tyckte att marknaden erbjöd för dåliga produkter (–> INTRESSE! Det är så viktigt! Du verkar ha intresset!) Läs här om Maria Åkerberg (produkter jag själv använt) som gick från att läsa hudterapeut kombinerat med kemi till att utveckla sina egna produkter!

Jag hittade också denna sida Kemisk-tekniska leverantörförbundet, en intressant sida där dom testar kem-tekniska konsumentprodukter, bland annat kosmetik.

–>Determination creates results<–. Kombinerar du intresse och ambition kommer du garanterat att utveckla dina egna skönhetsprodukter i framtiden. Lycka till!

infoga2

Ha det gött!
/Ellen


1 Comment

Vad gör en ingenjör? · June 30, 2014 at 7:11 pm

[…] men man måste inte, till exempel. Vissa ingenjörer arbetar med att bygga broar, andra med smink. Jag tyckte inte att beskrivningen var generell […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *