Min vardagsmorgon startar alltid på samma sätt när jag går skola. På riktigt. Alltid på samma sätt. Jag går upp, sätter igång vattenkokarna, uppsöker toaletten, klär på mig, häller upp en kopp te och varmvatten i kaffepressen, sätter mig framför datorn och äter frukost. Jag är dessutom en sådan där människa som har lagt fram kläderna på en stol kvällen innan, självklart i den ordningen de ska tas på. Det är egentligen inget speciellt som händer och i ärlighetens namn är det en ganska tråkig rutin. Men den fungerar, jag hinner i tid och jag känner mig trygg i den. Rutiner är ganska viktigt för mig, vilket förvånar de flesta då jag är väldigt spontan. Men kanske är det just därför? En stabil grund är något alla borde ha, liksom en bra start på dagen. En bra start är en lugn start för mig. En timmes lugn och ro utan allt för många yttrade ord och utan en tanke på vad jag borde göra, för efter såhär många morgonrutiner så vet jag vad jag ska göra. Jag skulle kunna göra det i sömnen. När jag väl kliver av bussen så vet jag att det är dags att lägga i en högre växel. Då väntar ny kunskap, nya problem att lösa och nya samtalsämnen kring lunchbordet. Väl hemma väntar familjen med allt vad det innebär.

I love it och jag skulle inte byta ut det för något i världen. Men den där lugna timmen på morgonen … den behövs för att jag ska orka med hela vägen fram. Stress är inte farligt. Det är bristen på återhämtning som förstör. Ja jag har sagt det förut och jag säger det igen, dessutom hoppas jag att Sofster lyssnar lite extra.

Morgonpromenad hos min mor. Fotograf: Mia Holappa

Morgonpromenad hos min mor.
Fotograf: Mia Holappa

Så se nu till att ni får er en lugn och fin morgon!


3 Comments

Terecia · June 19, 2014 at 7:23 am

Vackert skrivet.

Anna · September 6, 2014 at 9:16 am

Vilket inspirerande inlägg!
Hittade din blogg, när jag googlade på ” morgon rutiner “, försöker själv hitta en struktur i vardagen, utan att känna stressen / paniken / ångesten som brukar komma smygandes
” Hur ska jag hinna hem, hur ska jag hinna ut med hunden, hur ska jag hinna det och det och det “.

Ha en bra helg!

// Anna

Vad gör jag uppe kl.04.45? · June 17, 2014 at 3:48 am

[…] Väckarklockan ringer. Tidigt. 04.45. Varje vardagsmorgon, hela terminen. Rutiner. Jag är precis som Mia. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *