11 juni, 2014

Womengineers nya bloggare!

Härmed presenterar vi stolt Womengineers nya bloggare! Ni kommer snart få stifta bekantskap med 8 coola tjejer som kommer förgylla er vardag och berätta sin version av hur det är att plugga till ingenjör.

Bloggare

Mia Holappa, läser Hållbar energiteknik, eller HET som det också kallas, i Luleå. Kan inte leva utan rutiner och hennes favoritordspråk är “Du är din egen lyckas smed”.

Johanna Öjeling, läser Industriell ekonomi i Lund. Kommer under 2014/2015 plugga utomlands vid tyska TU München. Johanna talar fem språk och läser grammatikböcker som deckare.

Tove Dahlström läser sista året som civilingenjörsstudent i miljö- och vattenteknik i Uppsala. Toves metod för att hålla studiemotivationen hög är att peppa andra till att plugga, så peppar de dig.

Emelie Widegren, läser Datateknik på Chalmers i Göteborg. Emelie hoppas med sin blogg kunna göra dina framtidsval lite enklare och hennes favoritordspråk är ”Difficult roads often lead to beautiful destinations”.

Ellen Broström läser Internationell Affärsingenjör i Borås och beskriver sig själv som Checklistmissbrukaren, plugghästen, crossfitwannaben, yogafanet, överallt och ingenstans. Hennes favoritordspråk är “If you want something done, give it to a busy person”.

Sofie Thorsen läser Datateknik på KTH i Stockholm och kommer blogga på engelska. Hon kan inte överleva utan spel (för tillfället DOTA2) och hennes favoritlåt är Two Door Cinema Club – Something Good Can Work (The Twelves Remix).

Sabina Linderoth ska börja plugga Kemiteknik med fysik på Chalmers i Göteborg till hösten och kommer berätta allt om hur det är att börja läsa till ingenjör. Sabina kan dessutom spela fiol och har en last för rostade mackor med jordnötssmör och sylt.

Jessika Karlsson har precis bytt från juristlinjen vid Stockholms Universitet och kommer till hösten börja läsa på KTH. Jessika kommer varva skolan med arbete och fritidsintressen och kan inte leva utan en dubbel espresso, resor och Alex&Sigges podcast.

Här kan ni läsa mer om våra bloggare och håll utkik efter deras första blogginlägg!

Och sist men inte minst, varmt välkomna till Womengineer!

 
Kontakt: Hannah Lundström
Mail: blogg@womengineer.org
Web: https://www.womengineer.org
 

Womengineer

Womengineer är en ideell organisation med målet att det 2030 examineras lika många kvinnliga ingenjörer som manliga. Detta eftersom en ökad jämställdhet på de tekniska högskolorna leder till en ökad välfärd för Sverige.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *