Bergen

I helgen var jag på besök i Bergen och passade på att fira 17 maj, gå på tur och äta Rømmegrøt och spekemat, allt enligt norsk tradition. Bergen är en otroligt vacker plats med stora ståtliga berg, mysiga gator och en kust ut mot havet.

17 maj bjöd på det mesta inom folkfest med parader, folkdräkter, uppvisningar, dans och strålande sol. Dagen efter begav vi oss upp på en tur över Fløyen, ett välbesökt fjäll nära staden. Även om turen var ganska ansträngande möttes vi av både pensionärer, barnfamiljer och ungdomar i träningskläder. Att gå på tur är helt enkelt en vanlig söndagsunderhållning och jag tror träningsvärk bara är något som drabbar oss som inte bor i Norge.

När jag kom hem fick jag ett mejl från Norwegian som skrev

Tack för att du valde att resa med oss. Har du fortfarande en släng av resfeber eller känner du dig helt botad? Vi kan avslöja att resfeber dessvärre är en obotlig sjukdom, lyckligtvis går det att hålla den i schack. Medicinen är fler resor till nya spännande destinationer.

De påpekar sedan att det går bra att repetera tidigare resmål, men det bästa är att besöka nya platser.
norweigen

Och visst är jag lite sugen på att ge mig ut och resa igen. Det finns så många häftiga städer och platser att besöka. Men ofta tror jag att sällskapet är precis lika viktigt, så jag återkommer nog till Bergen inom kort. Norwegian sa ju att det också var helt okej.

/ Hannah


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *