Om 10 år är jag CEO för Sofster AB. Jag ska sitta i min snurrande stol på 70e våningen, ryggstödet ska givetvis vara inställt för min längd för en gångs skull. Det ska vara stora glasfönster ut mot Manhattan. Det ska även finnas hängmattor och en skateboard-ramp på mitt kontor. Varje lunch ska jag ta en stund till att läsa Womengineers blogginlägg, le för mig själv och tänka tillbaka på den där helgen i Marstrand när allt började.

Vilket storhetsvansinne hon drabbats av kanske ni tänker nu. Don’t worry, jag gillar bara att drömma stort, Sofster AB har ännu inte ens sett dagens ljus så vi får se hur det blir med Manhattan ambitionerna. Nog om mig,  förra veckan samlades vi som driver Womengineer för att definiera Womengineer idag, i morgon och om 10 år. En väldigt viktig träff då vi växt så mycket senaste året utan att riktigt hänga med organisatoriskt sett. 18 000 unika besökare första kvartalet 2014 i jämförelse mot 2013s 30 000 unika besökare på hela året, det ni!

DSC_0015

DSC_0012

DSC_0010

För många av oss var det första gången vi sågs på riktigt. Inte bara fick vi mycket arbete gjort utan hade även tid för att lära känna varandra, äta god mat och njuta av hur fantastiskt vackert Marstrand är. Det pratades om vem man var i gymnasiet, sommarplaner, livsplaner, ny teknik och mycket annat. Höjdpunkten kan dock ha varit när Marie & Emelie berättade om hur de för första gången skulle rekrytera bloggare, här har ni resultatet:

7 tjejer runt bordet innebar representation från Linköpings Universitet, Umeå Universitet, Uppsala Universitet och KTH samt 5 olika ingenjörsprogram. Släng även in lite arbetslivserfarenhet från Emelie och Marie. Man kan säga att vi hade en bra grund för otroligt intressanta diskussioner.

DSC_0023

DSC_0027 DSC_0028

Vi har nu tagit fram en struktur för hur vi ska kunna växa och nå ännu fler nyfikna tjejer (och killar) där ute. Vi delar in organisationen i 4 delar som alla har en ytterst ansvarig, dessa fyra rapporterar in till projektledaren. Projektledaren sköter kontakten med Womengineers styrelse. De fyra benen är Content, Business, Marketing & Communication samt Web Development. Eftersom vi alla brinner för detta har vi gått in på så många poster som vi känner att vi hinner med. Dock finns det platser att fylla så håll utkik.

DSC_0053

Hannah är huvudansvarig för Content och har då hand om både bloggare och intervjuer (så hon är numera min chef, bäst man sköter sig). Vi håller på att rekrytera fler bloggare från fler skolor och från olika årskurser. Så har ni tröttnat på mig Hannah och Jenny så kan jag meddela att det snart kommer dyka upp fler coola tjejer som ska blogga om sin vardag på Womengineer.

Katarina har för tillfället hand om Business, vilket till stor del innefattar kontakt med näringslivet. Under Business ligger även kontakten med skolor samt Womengineers vänner, detta område har Jenny numera ansvar för.

Marketing och Communications innefattar sociala medier, PR-material och ja ni fattar. Michaela har sen tidigare denna roll och kommer fortsätta med det. Dock kommer hon få en partner så att vi kan bli ännu vassare inom detta område.

Fick bita mig i tungan för att inte ta på mig flera av dessa nya spännande roller. Jag har nämligen  ”säga JA”-förbud. Jag har redan 6 mailkonton och skulle aldrig hinna med att underhålla ett sjunde, tyvärr… Dock är jag ansvarig för att rekrytera någon som vill vara ansvarig för Web development, mer detaljerad annons kommer inom kort.

I styrelsen sitter i dagsläget Emelie och Marie (Womengineers grundare) samt Katarina. Tanken är att vi ska ha en bra mix i styrelsen. Vilken mix det blir är inte riktigt definerat ännu, man kan inte hinna allt på en helg.

Det känns otroligt roligt att vara en del av det här. Vi vet inte vad som kommer hända om 10 år, men oavsett så har vi nu byggt en bra stabil grund för att växa som organisation och nå vårt mål. Mot 2030 i racerfart! För då kommer det examineras lika många kvinnliga ingenjörer som manliga.

WE

Talkin about a revolution!

Tack för en oförglömlig helg, Tack Saab, Tack Emelie & Marie, Tack Bosse

/En tacksam Sofster


2 Comments

Det är dags. Vem blir Womengineers nya projektledare? · May 21, 2014 at 3:53 pm

[…] Läs mer om vår vision här och om de olika rollerna i organisationen i Sofies fina inlägg. PS 2. Ja, du […]

Time To Say Goodbye [warning for emotion explosion] · December 28, 2014 at 8:24 pm

[…] I was really happy, like in ”Womengineer om 10 år”, ”Every Spring is the only Spring” and ”Be Kind Rewind: Universum Awards & […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *