Låt mig härmed presentera Världens tuffaste jobb. Det är inte bara ett jobb, det är antagligen det viktigaste jobbet i världen. Ansvar och tillgänglighet är grundläggande i det här jobbet. Det första kravet är att du ska vara flexibel och ha hög mobilitet. Du ska kunna arbeta stående mestadels av tiden, eller egentligen hela tiden. Ständigt igång, beredd och ha stor uthållighet.

Jobbet innefattar 145 timmar i veckan, vilket motsvarar ungefär 24 timmar per dygn. Det finns inga pauser inräknade i arbetet och du får såklart äta lunch, men bara när din klient har ätit klart sin lunch. Personen vi söker måste också vara utmärkt på förhandling och snabbt kunna bygga upp ett förtroende i nya situationer.

Vi söker någon som gärna har en examen i medicin, ekonomi och matlagning. Du måste vara beredd att rycka in där det behövs. Din klient kräver fullständig uppmärksamhet, ibland måste du även jobba kvar hela natten.

Du kommer jobba i en kaotisk miljö, om du hade ett liv innan får vi be dig att säga upp det. Ingen semester och under högtiderna kommer arbetsbördan öka, vilket är ett krav för att kunna ta den här tjänsten.

Vill du ha det här jobbet?

365 dagar om året? Det är ju omänskligt!

Det här jobbet är helt sjukt.

Jag tänker inte ställa upp på det här!

För att förtydliga, känslan som du får ut av det här jobbet och att kunna hjälpa dig klient är ovärderlig. Det är en helt fantastisk känsla. Och om vi pratar om lön, kommer jobbet ge dig totalt 0 kronor i lön.

Vad skulle du säga om jag berättade att det finns en person som har den här positionen idag?

Flera miljarder människor faktiskt. Mammor. Över hela världen. Och vi vill säga att vi ser er och vet vad ni gör för oss. Ni är helt ovärderliga.

Nästa söndag den 25 maj, om en vecka, är det mors dag. Kanske vill du uppmärksamma din mamma lite extra i år.

i_love_you_mom_2-1920x1080


2 Comments

Jenny · May 19, 2014 at 6:42 pm

Fint! Delar den här till min mamma. :)

Att blogga för Womengineer · August 29, 2014 at 7:33 am

[…] Tjejerna som redan bloggade för Womengineer verkade däremot alltid ha något intressant att skriva om. Antingen handlade det om någon häftig upplevelse eller utmärkelse, teknik och trender, eller någon annan tänkvärd text. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *