Dagens Dilbert

Under tiden på universitetet är det många presentationer och redovisningar som ska göras, både i rapport-form och genom muntligt framförande. Det kan kännas svårt att ens veta var man ska börja, än mindre vilken information som ska vara med. Som tur är finns massvis med hjälp, både på universitetet och internet, till exempel How to Give an Awesome (PowerPoint) Presentation eller den underbara Powerpoint-döden av Don McMillan:

Det som det dock inte pratas så mycket om i dessa föreläsningar, är hur man kommunicerar med de andra i sin grupp. Hur gör man när tre personer ska skriva på samma rapport, men ingen förstår sig på Google Drive? Eller när Dropbox hänger sig så att man i slutet av dagen har fyra olika varianter av Conflicted copies? Eller när projektorn inte startar och alla i rummet känner sig sjukt obekväma, för jag menar

Hur många ingenjörer behövs det egentligen för att starta en projektor?

Livet är fullt av dessa små stunder, när tips om hur mycket text det ska vara på en powerpoint-slide eller hur man refererar till en bild, känns totalt irrelevanta. Och tur är väl det, för även om det underlättar din presentation så finns det viktigare saker här i världen.

/ Hannah


1 Comment

Jenny · May 15, 2014 at 8:25 am

Haha! Älskar att det alltid krävs en hel klass med ingenjörer för att få till projektorn. Alltid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *