Under 2013 vann Anna Sporre årets Discoverystipendiet och fick därmed möjlighet att åka till Kambodja tillsammans med Discovery Channel Sverige och Action Aid under hösten 2013.

Motiveringen till utmärkelsen löd:

Det är med stort engagemang som Anna Sporre visat på mycket god problemlösningsförmåga och kunskaper inom ingenjörsteknik. Anna är därför den utvalda kandidaten att tillsammans med ActionAid projektleda ett vattenarbete i Kambodja under hösten 2013.

anna discovery

Målet med stipendiet var att låta en ingenjörsstudent bidra med sina kunskaper i ett färskvattenprojekt i Kambodja för att förbättra levnadsvillkoren för en bys invånare och samtidigt lära sig mer om hur det kan gå till i ett projekt i ett utvecklingsland.

Projektet gick ut på att Anna skulle bidra med sina kunskaper och projektleda ett restaureringsarbete av en vattenkanal i byn Sna Sangream i Kambodja. På Discovery stipendiets blogg kan du följa hela hennes resa.

Vill du också veta hur det gick för Anna i Kambodja? Läs intervjun med Anna Sporre och se filmen nedan.


1 Comment

Volontärresenären · May 6, 2017 at 11:57 am

Hej, såg ett klick på youtube och hittade hit, kul initiativ och härligt att se “tekniska” volontärer ute på fältet i Kambodja, det behövs fler!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *