”Arla betessläpp, eller kosläpp som det också kallas, är när bönderna släpper ut sina kor på sommarbete. Arla kosläpp sker på våren, när vädret tillåter, och är en fantastisk upplevelse för oss människor att bevittna. Och en riktig fest för korna!” 

DSC_4838

läste jag på ett mjölpaket här om dagen.

Associerade direkt till vad jag och mina kompisar ägnat oss åt senaste veckan.

”Sommar Stockholm, eller rosepremiären som den också kallas, är när krogar, kaféer och restauranger slänger ut stolarna på gatan och bjuder in solkåta bleka svenskar att sakta men säkert bränna sig samtidigt som salongsberusningen smyger sig på. Rosepremiären sker på våren, när vädret tillåter, och är en fantastisk upplevelse för företagens omsättning. Och en riktig fest för after workers!”

Cover2

Jag älskar våren, finns nog få svenskar som inte gör det. Men just den här våren händer det så otroligt många roliga saker att jag för första gången är på riktigt orolig att skolan ska komma i kläm.

På onsdag är det Valborg i Uppsala. Som student måste man åtminstone ha besökt Uppsalas valborgsfirande en gång: it’s one of a kind!

Jag var på Snerikes 2012 och känner att det i år är sista chansen att få uppleva denna eufori igen. Det skadar inte att min kära vän har organiserat en champangefrukost för 80 personer i sin trädgård – jag måste dit.

Nästa helg är det GBG Start Up Hack. Mina kära Spotify Street Team kollegor på Chalmers är med och arrangerar eventet. Vi ska därför ner och hjälpa till. Jag är väldigt taggad, dels då jag aldrig varit på ett hackathon och dels för att jag är förälskad i startup-världen.

Hinner knappt tillbaka till Norrköping för än det är dags att åka till Stockholm för Netlight och Next9s nätverksmingel. Sen blir det en dags arbete på Spotify och direkt tillbaka ner mot Göteborgs området. Helgen därpå ska äntligen vi på Womengineer få träffa varandra på riktigt. Det är dags för konferens i Marstrand där vi ska definiera vart vi vill i framtiden och hur vi ska komma dit. Helgen därpå ska MTD-gruppen ha fuck-of ute i skogen någonstans. Fredag – söndag no phones aloud skulle jag chansa på.

Spotify Street Team håller på att ordna något som vi än så länge kallar #hofs2014. Det kommer att gå av stapeln 24 Maj och är än så länge top secret. Men kul kommer det bli.

Veckan efter har terminen plötsligt hunnit komma till ett slut. Ska jag ha byggt klart en hemsida samt redovisa hur den appen vi håller på att bygga åt Combitech tillslut blev – lycka till känner jag bara.

Sen blir det direkt att åka på offsite med Spotify Street Team på okänd ort. Veckan efter börjar jag officiellt på Spotifys Design avdelning där jag ska jobba i sommar. Har faktiskt redan tjuvstartat förra veckan, mer om det i ett annat inlägg. I Juni blir det Distortion, Midsommar och Bråvalla. I juli är jag fri, om det är någon som vill umgås?

Jag får faktiskt ta och lugna mig.
Det här yolo, fomo, ftw tänket har nog gått lite för långt i mitt fall.

Men kul är det!
Every spring is the only spring!


2 Comments

Skvalborg, kvalborg, valborg och finalborg · April 29, 2014 at 1:08 pm

[…] de flesta ledigt redan efter lunch och uteställena är belamrade med folk. Trots att det är mulet reser studenter hit från hela Sverige och festnivån är på topp. Kvällen fortsätter med klubb på nästan […]

Time To Say Goodbye [warning for emotion explosion] · December 28, 2014 at 8:05 pm

[…] I was really happy, like in ”Womengineer om 10 år”, ”Every Spring is the only Spring” or ”Be Kind Rewind: Universum Awards & Årets IT-tjej […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *