love-my-job

Efter flera veckors  jobbsökande, rekryteringsevent, intervjuer och diskussioner med kompisar har jag kommit fram till att det inte finns ett drömjobb här i världen.

Nu kanske det låter som ganska självklart för er, men jag har ändå haft föreställningen om att det finns något som är rätt, som är det absolut bästa. Och parametern att vissa älskar biologi, andra kemi och en del vill hålla på med programmering har liksom aldrig fått plats i ekvationen.

Men nu har jag börjat landa i att det inte finns ett drömjobb. Utan det finns massor. Det finns antagligen flera drömjobb för alla av oss, och dessutom kommer det ändra sig med tiden. Det var länge sedan som en utbildning ledde till ett jobb som man hade kvar resten av livet.

Och vad är det som säger att vi inte kan byta jobb om vi inte trivs? Visst är det bra att ha drömmar, men kom ihåg att det som är bäst för dig antagligen inte är bäst för alla andra. Så istället för att jaga efter det enda drömjobbet i hela världen, kan vi börja leta efter jobb som skulle passa just oss.

/ Hannah

 

 


1 Comment

9 dagar kvar, har du bestämt dig? · April 6, 2014 at 9:34 am

[…] att läsa till ingenjör är att det oftast inte finns ett rätt svar. Precis som det inte finns ett jobb som passar alla, finns det inte heller en utbildning som är rätt för alla. Men vi har försökt att göra vårt […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *