När jag blir stor vill jag bli som Sheryl Sandberg

Sheryl Sandberg
Sheryl Sandberg, COO på Facebook

Sheryl Sandberg. Kvinnan som jobbat på Världsbanken, Google och nu Facebook. Stark, tar för sig, inser vikten av att förhandla och verkar för att fler kvinnor ska nå näringslivets toppar.

Svenska Dagbladet skrev igår en artikel om Sheryl Sandberg och hennes arbete med Lean in, en organisation där nära en halv miljon kvinnor nätverkar, inspirerar och jobbar för att fler kvinnor ska nå deras mål. Lean In handlar om att män styr världen och att kvinnor inte gör det de brinner för. Att de hindras på vägen och aldrig når sin fulla potential.

Believe in yourself, negotiate for yourself and own your own success.

Sheryl Sandberg har även hållit ett berömt föredrag på TED-konferencen, Why we have too few women leaders, och efter konferensen skrev hon boken Lean In som direkt hamnade på New York Times bästsäljarlista för affärsböcker.

Islutet på sitt TED-talk, säger hon att vår generation inte kommer lyckas med 50 procent kvinnor på toppen, att siffrorna pekar åt fel håll och att det går alldeles för långsamt. Låt oss tillsammans visa att hon har fel.

/ Hannah

1 kommentar

Kommentera