Foto: Hannah Lundström

Safari i Serengeti. Foto: Hannah Lundström

När solen gör sig påmind utanför studentlägenheten i Uppsala är det lätt att glömma bort alla månader av regn, rusk och gråa moln. Och det är också lätt att drömma sig tillbaka till de dagar då det var sol varje dag och temperaturen var omkring 30 grader som standard.

Detta inträffade nämligen våren 2012, inte i Sverige då, utan i Kenya där jag gjorde mitt kandidatarbete tillsammans med Solvatten. Vi var ute på safari en vecka för att känna på den afrikanska kulturen, uppleva savannen och se alla fantastiska djur man bara sett på film.

Jag minns särskilt tydligt en morgon. Vi hade slagit läger kvällen innan och gått och lagt oss efter middagen. Dagen efter gick vi upp tidigt för att hinna se så mycket som möjligt och just när vi stod och borstade tänderna så hörde vi ett ljud framför oss. Vi tittade upp och såg en stor elefant stå och beta i gräset. Det var nu ingen fara för varken oss eller elefanten, då vi stod innanför ett galler och den inte verkade störas märkbart av vår närvaro. Men snacka om vilken chock vi fick och resten av dagen kändes inte på långa vägar lika påtaglig.

Det är lätt att glömma bort att du är i Afrika [efter att ha bott där i fyra månader]. Du går och lägger dig på kvällen och tittar på solnedgången som likaväl skulle kunna utspela sig i Uppsala i augusti. Men när du står och borstar tänderna och du helt plötsligt står öga mot öga med en elefant, då är det ganska lätt att komma ihåg att du befinner dig i Afrika igen.

Detta är ett citat från min Resdagbok och inlägget Safari betyder resa som jag skrev under kandiatarbetet, där du kan läsa mer om hur resan var och vad vi gjorde i vårt projekt.

Och är du också sugen på att åka utomlands kan jag tipsa om Minor Field Studies (MFS) som är ett stipendium som riktar sig till universitetsstuderande som vill göra ett projekt/studie/examensarbete i olika utvecklingsländer. Absolut det roligaste jag har gjort under min studietid!

/ Hannah

zebra

Safari i Serengeti. Foto: Hannah Lundström


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *