Lite av vårt huvudtema på Womengineer är att berätta vad en ingenjör gör, vilka olika utmaningar och projekt som ingenjörer driver och vilka olika möjligheter som finns.

Några som också uppmärksammat detta är Sveriges ingenjörer genom Ingenjörspodden. Där berättar 30 ingenjörer om vad de brinner för, hur de kom dit de är idag och vad de drömmer om. De delar med sig av personliga reflektioner, framgångar, misslyckandet och kärleken till teknik. Varje berättelse är 12 minuter lång och passar perfekt för att lyssna på i bilen, på cykeln, på tåget eller under en promenad. Här finns massor inspiration oavsett om du går på gymnasiet, nyss börjat plugga eller letar efter ett nytt jobb.

Här nedan följer några exempel, men det finns många fler på Ingenjörspodden.

3-Lena_Olving

Lena Olving

Med på listan finns bland annat Lena Olving som berättar hur hon egentligen tänkte bli golfproffs och nu kör mc på fritiden. Och hon berättar om varför hon tycker att fler, särskilt unga tjejer, ska välja att bli ingenjörer.

8-ClaraCecilia_Norell

Clara Cecilia Norell. Foto: Angelika Sliwinski

Clara Cecilia Norell är byggnadsingenjör, samhällsdebattör, DJ och skivbolagsdirektör (Illegyal Records). Hon berättar om hur hon fick Sveriges Ingenjöres miljöstipendium och om  Apartheid manifesterad genom infrastruktur i Sydafrika.

13-Karolina_Linden

Karolina Lindén. Foto: Max Häggström

Karolina Lindén är 24 år och kommer från Mölnlycke. Hon är civilingenjörsstudent vid LTH och utnämndes i mars till Årets Teknolog 2013. Tidigare har jag arbetat på Sveriges ambassad i Sudan och har gjort värnplikten på Försvarets tolkskola.

30-Charlotte_Jansson_TechWomen

Charlotte Jansson

Charlotte Jansson läste Civilingenjör Kemiteknik och avslutade med ett år på Entreprenörskolan vid Uppsala universitet. Idag jobbar hon som global projektledare  Ericsson i Silicon Valley, California, USA och engagerar sig i  TechWomen som är en del av US mentorship program initierat av Hillary Clinton.

27-Ulrika_Lindstrand

Ulrika Lindstrand

Ulrika Lindstrand är nyss fyllda 40 och bor strax söder om Helsingborg alldeles vid havet. På håll känns jag lättast igen på att jag är strax över 1.80 lång och har en hårfärg som skiftar i lila. Just nu  tillverkar hon alla Nicorette-produkterna, Treo och Magnecyl– väldigt roliga produkter att jobba med!

2-Petra_Wadström

Petra Wadström

Petra Wadström, grundare av företaget Solvatten berättar om hur hon tidigt blev fascinerad av mikrokosmos och makrokosmos. Och hur det känns att vara mormor och farmor och att hon längtar efter mer tid för lek och kreativitet.

Se mer på http://www.sverigesingenjorer.se/ingenjorspodden


2 Comments

Hej skolan! · January 19, 2014 at 9:59 am

[…] Ingenjörspodden. Riktigt inspirerande om du vill veta vad en ingenjör gör. Sen finns Vinterpratarna där bland andra Petra Mede och Martina Haag är med, och snart kommer sommarpratarna också. […]

Teknikinspiration och sommarfördriv · July 18, 2014 at 4:28 pm

[…] Hannah tipsade om Ingenjörspodden som levererar 12 minutersavsnitt. Där berättar 30 ingenjörer om vad […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *