Är min nya förening.

“Unix är en grupp operativsystem som härstammar från ett system som utvecklades på AT&T Bell Labs i USA under 1960- och 1970-talet.” – Wikipedia (läs mer om Unix via denna alltid sanningssägande sida)

Och så var det inte 1970 längre utan 2013 och den där lilla svarta terminalen där man ska skriva in obegripliga kommandon för att få saker att bete sig som man vill känns väldigt dammig. Men de riktigt duktiga programmerarna hävdar att detta som på utsidan ser ut att härstamma från dinosauriernas tid i själva verket är  “extremt kraftfullt” och “fantastiskt effektivt”. Kanske just därför vi nu jobbar i denna miljö i två av mina kurser. Linux närmare bestämt (kan inte hjälpa att tänka på en Linus med dyslexi).

Dinosauriesystem + ingen lunch + kvällslaboration =
kan lika gärna kasta hjärnan i ett dike och gå hem

Vi satt dock snällt kvar med eller utan hjärna, det är oklart. Ingen vinnande kombo oavsett, speciellt inte om man råkar sitta inne på lite temperament. “Marching Squares”-algoritmen for åt h****** många gånger i kväll, så mycket kan jag säga.
Men titta vilken oskyldig liten bild den producerar.

bildVi går igenom varje pixel i bilden, jämför den med ett tröskelvärde, interpolerar, härjar runt med en variabel “t” på varje kant, skickar in beräknade vektorn till ett verktyg som visualiserar konturerna åt oss. Släng in lite binär räkning och annan mysig problemlösning så har du torsdagshuvudvärk som ett brev på posten.

Ibland är det inte superkul att plugga, så är det bara. Längtar till den dagen då ja kan döpa om min förening till UAAU – Uber Awesome At Unix.

I morgon åker ja på studentkonferens som anordnas av Spotify. 101 utvalda studenter från landets universitet och högskolor får under två dagar åka till Stockholm för att delta. Kan fortfarande inte förstå att jag får följa med. Är lite nervös, alla är säkert jättebra på Unix.

Good Night!

//President of UUH


1 Comment

Time To Say Goodbye [warning for emotion explosion] · December 28, 2014 at 8:06 pm

[…] I hated on University, like in ”Att gå in i Skrivbordet”, ”UUH – Unified Unix Haters” and ”She’s up all night for good fun, I’m up all night to get […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *