etc-2

Såhär på vårkanten kan det ibland kännas som att all energi tar slut. Direkt och utan vidare förvarning. Solen lyser ute, alla dina kompisar äter glass istället för att plugga och allt du vill är att ha sommarlov. Det är som att hjärnan slår igen, säger Ajöss och tack för fisken och på radion spelar de Sommartider på repeat och du förstår inte ens hur det kan vara lagligt när det bara är april.

Studenten närmar sig och det kanske är nu livet börjar. Det är kanske såhär livet kommer vara. Eviga vårar då man längtar efter sommarlov och Gyllene Tider som verkar vara odödliga. Ibland tänker jag att jag också skulle vilja vara odödlig. Att jag blir så där känd som bara få kan bli. Att jag gör något bra här i livet och att människor ser upp till mig. Jag skulle kunna tänka mig att bli pop-prinsessa eller skridskodansös, även fast jag knappt kan stå på ett par skridskor. Jag skulle kunna designa kläder som bara säljs i ett exemplar eller starta ett nytt företag som genererade fred över hela världen.

Fast just nu är ju inte överskottsenergi någonting jag har på lager, och inte verkar det gå att köpa på tradera heller. Det är en kraftansträngning att hålla koncentrationen på skolböckerna och att ens cykla till skolan när jag kan tänka mig femton roligare sätt att spendera dagen på.

Det är kanske därför jag tycker om hösten så mycket. Det är lite kyligare, men bara lagom kallt att det är befogat att ha sjal på sig. Det faller färgglada löv på marken och skolan känns otroligt mycket mer spännande nu när man varit ledig i tre månader. Men först kommer sommaren. Och innan det våren.

Men kanske är det okej att tappa energin ibland. Att sätta sig i solen och ta en glass eller bara sitta ute och njuta av alla blommorna som precis har slagits ut. Det är trots allt bara vår en gång om året. Och tur är väl det.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *