Global ideas and innovation concept

Idag har Womengineer varit i Uppsala och deltagit på SciFest. Vi höll en tävling i vår monter, där man utifrån ett par slumpade ord skulle komma på en ny och kreativ idé, uppfinning eller lösning!

Vi tyckte att det var otroligt kul att bolla idéer med alla barn, ungdomar och vuxna, och extra kul var det att läsa igenom alla smarta idéer efteråt. Vi vill tacka alla, och uppmuntra er att fortsätta tänka utanför lådan!

Men, vi var ju tvungen att utse några vinnare. Våra val är dessa:

 

”Ett dataprogram till en butik som alltid är öppen, och man jobbar i schift. Programmet larmar personerna när det är deras tur att jobba, det kan också ringa och väcka dem”

Raphael 11 år (ord: Butik & Program)

 

”Idén är att driva en data- eller TV-skärm med matrester. Matresterna omvandlas till energi och driver skärmen, som ett miljövänligt alternativ”

Lisa & Mikaela (ord: Mat & Skärm)

 

”Att man kan gnida fingret upp och ner längs skärmen och på något vis lagra den statiska elektriciteten och ladda telefonen”

Joel & Neo 11 år (ord: Smartphone & Energi)

 

”Prata in vilken mat man vill ha på en video och skicka till mataffären. Sedan få hem maten till huset. Det spar på miljön, eftersom man slipper åka en och en”

Emmy & Elin 10 år (ord: Video & Mat)

 

”Vår innovation är att med hjälp av propellrar lagra rörelseenergin i vinden i ett batteri. Propellrarna placeras längst fram på bilen och snurrar när man kör. Den lagrade energin används till startmotorn (där det går åt mest energi), så att bränslet byts mot el”

Josefin & Emma 17 år (ord: Vind & Energi)

 

Roligt att se att det finns stor potential för framtida ingenjörer! 


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *