2-1

Föräldrar brukar alltid hävda att kunskap inte väger något. Det beror på hur man definierar kunskap. För jag skulle nästan göra vad som helst för att byta bort min skolryggsäck mot någonting lättare. Och mig veterligen innehåller den bara sådant som är till för att skaffa mig just sådant de vuxna brukar kalla kunskap.

Min skolryggsäck innehåller en miniräknare, ett pennskrin, ett anteckningsblock i varje ämne vi har föreläsningar i, ibland en kursbok, en formelsamling (då inte i form av ett papper som väger några gram utan i form av en hel tjock bok) samt minst en matlåda per dag. Och en flaska med vatten, folk brukar ju hävda att det är viktigt med det också.

De dagar då jag är helt ledig, vilket inträffar typ fem gånger om året känns det som, brukar jag använda en nätt axelväska. Den är svart och ganska snygg och för mig symboliserar den frihet. Jag brukar ibland gå runt på stan eller titta på människor som åker tåg med en liten handväska och kasta längtansfulla blickar. Jag brukar beundra de som handlar mat utan att dessutom släpa på en tung skolryggsäck och ibland kan jag gå och drömma om att skaffa mig en till handväska. Kanske vinröd.

Men ryggsäcken är praktisk. Det finns väl inget annat att säga om den. Jag undviker ryggproblem genom att inte bära en tung axelväska och nånting lär jag mig från alla böcker ändå får jag hoppas. Men det där med att kunskap inte väger något, det vet jag inte riktigt om jag är beredd att hålla med om.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *