Dagens fråga: Vad är bästa sättet att söka, genom betyg eller högskoleprovet?

Sök på båda! Då har du störst chans att komma in. Varje intagningsväg har en kvot av det totala intaget. Till exempel kan det vara så att 60% tas in på gymnasiebetyg och 40% på resultat från högskoleprovet. Om du då har bättre resultat på högskoleprovet än på gymnasiebetygen, jämfört med andra som sökt samma utbildning, så har du kanske större chans att komma in den vägen. Tänk på att du kan skriva högskoleprovet hur många gånger du vill. Oftast går det bättre om du förbereder dig, kollar på gamla högskoleprov osv.

Vissa utbildningar tar även in på andra meriter. För Arkitekt kan du göra Arkitektprovet, och sedan ett par år tillbaka kan du antas till vissa utbildningar på KTH och Chalmers genom att göra Matematik- och Fysikprovet. Detta gäller bland annat Teknisk fysik, Teknisk matematik, Farkostteknik och Elektroteknik. Du kan läsa mer här!

Har du något att tillägga? Eller en följdfråga? Kommentera nedan!

Kommentera