“DET ÄR DET SOM ÄR DET BÄSTA MED ATT VARA INGENJÖR. MAN KAN FÅ SÅ MÅNGA OLIKA JOBB.”

Tjena Kristina, hur är läget?
Det är bara bra med mig. Håller just nu på att köpa ståltrappor till gallerian vi bygger här i Bromma Center.

Vad är det bästa med att jobba som projektingenjör på Skanska?
Det bästa är att positionen som projektingenjör är så bred och kan variera så mycket, du kan t ex arbeta med tidplanering, inköp, ekonomi eller produktion. Arbetsmiljön känns dessutom väldigt kreativ, det kommer att bli en galleria här utanför i slutändan och förhoppningsvis kommer den att finnas kvar länge. Det är inte alla jobb som har ett sådant verkligt och synbart resultat. Förutom det så är det mycket trevliga kollegor och många interna kurser inom Skanska.

Är ditt jobb en utmaning, och i så fall på vilket sätt?
Dels att lära sig de olika områdena inom rollen som projektingenjör och dels att få alla parter inom byggprojektet att arbeta tillsammans mot samma mål. Beställaren, arkitekten, konstruktören, projekteringen, inköp, ekonomi och produktion måste alla samverka för att det skall bli något byggt överhuvudtaget och dessutom är byggprojekt ofta hårt tidspressade.

Hur kommer det sig att du valde att plugga i Södertälje?
Jag letade utbildningar på KTH:s hemsida och hittade Industriell ekonomi och produktion och tyckte att den hade en bra blandning av tekniska ämnen, ekonomi och management. Tre år kändes lagom långt men de åren gick så fort så jag läste en magisterexamen också.

När du tänker tillbaka på den tiden, vad minns du då?
Långa tågresor och ostmackorna från cafeterian. Jag kommer ihåg att jag tyckte att diplomeringen i Stadshuset var en fin och högtidlig ceremoni.

Om Skanskas VD, Johan Karlström, skulle ringa dig nu och med något drömlikt i rösten berätta att han tänker säga upp sig och flytta till São Paolo och dricka caipirinha till livets slut, och vill att du ska ta över hans jobb. Vad skulle du svara då?
– Johan, vad gör du egentligen om dagarna?
Det klart att jag på längre sikt gärna skulle vilja ha en position med mer ansvar men först behöver jag skaffa mig mer erfarenhet inom det jag gör just nu. Nu vill jag utveckla mig själv, att vara chef handlar om att drivas av att se andra utvecklas.

Hur många arbetstimmar snittar du i veckan?
Helt normal arbetsvecka, finns inte så mycket att säga om den. 40 timmar.

Ok, skönt. Så vad ska du göra ikväll?
Ikväll ska jag iväg och träna Body Pump på Nautilus och efter det slappar jag nog framför tv:n.

Tack!

[Intervjun skapades den 20 februari, 2009]

Ställ gärna en fråga till Kristina nedan!


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.