“NÄR JAG BÖRJADE PÅ KTH VAR JAG LIVRÄDD FÖR DE MER TEKNISKA KURSERNA.”

Hej Ingrid! Vad gör du just nu?
Dricker kaffe och laddar för ett pass på mina rullskidor!

Du läser Samhällsbyggnad, men har bytt från Medieteknik. Hur kommer det sig att det blev just det programmet och att du bytte?
När jag började på KTH var jag livrädd för de mer tekniska ämnena och valde media för att det var så tvärvetenskapligt. Efter något år in i utbildningen upptäckte jag att mattekurserna var de som jag uppskattade mest och ångrade att jag genom mitt val av program valt bort teknikämnena. Dessutom började jag att skriva för en tidning om samhällsbyggnad och fick möta utexaminerade samhällsbyggare som hade roliga och viktiga jobb som inspirerade mig.

Vad är ditt drömjobb när du blir klar på KTH?
Jag vill jobba med någonting som kan förbättra miljön i det samhället vi lever i, gärna internationellt några år. Jag kan tänka mig att det kan handla om att undersöka vart en viss byggnation lämpar sig att byggas för att minska miljöpåverkan eller någonting med vattenteknik. Jag vet också att jag gärna har sysslor som innebär en del vistelse utomhus!

Är det samma drömjobb som du hade i åtanke innan du började på KTH?
Nej, för tidigare visste jag inte hur stora möjligheter det fanns för en civilingenjör! Jag ville jobba med något inom media då, eftersom jag alltid haft ett stort intresse för journalistik. Men nu har jag insett att jag kan syssla med det samtidigt som jag har fått nya intressen och det är superhäftigt!

Har din syn på KTH förändrats sedan du började där?
Ja! Jag trodde inte alls att jag skulle platsa där utan hade någon fördom om att alla studenter på KTH satt böjda över sina miniräknare dagarna i ända. Men nu har jag upptäckt att vad som krävs för att gå där är ett intresse och ett driv. KTH studenter är otroligt drivna i många frågor som inte bara berör teknik – här finns allt från DJ:s till finanssällskap och många partyprissar!

Du har ett stort intresse för att skriva, bland annat i KTHs kårtidning Osqledaren. Vad gillar du att skriva om?
Jag gillar att skriva texter som sår tankefrön hos folk. Det kan vara allt från vitsiga krönikor till intervjuer med inspirerande människor. Och så gillar jag att försöka vända alla texter jag skriver till något underhållande, något som alla skulle ha utdelning av att läsa. Mitt mål är att någon utanför KTH skulle tycka att en artikel om Artificiell Intelligens är intressant att läsa som exempel.

Ett annat stort intresse du har är fotografering. Vilken är din favoritfotograf?
Jag gillar Elin Kero som skriver på http://nevnarien.se/, eftersom hon är en sjukt driven och ung tjej som lärt sig allt hon kan på egen hand och gjort sig känd enbart genom webben.

Du ska genomföra En svensk klassiker år 2012, hur hinner du med att träna?
Jag är sämst på att sitta och plugga många timmar i sträck och måste kombinera stillasittandet med att röra på mig. Då är ett varv i löpspåret eller en tur på cykeln det bästa jag kan ägna mig åt för att få ny energi och rensa tankarna. Den fysiska aktiviteten blir som en motpol till att studera fokuserat och jag älskar kombinationen av dem.

Tack!

[Intervjun gjordes den 3 januari, 2012]

Ställ gärna en fråga till Ingrid nedan!


1 Comment

Varför ska man läsa samhällsbyggnad? · oktober 1, 2012 at 1:16 e m

[…] Läs mer om Ingrids tankar här! […]

Comments are closed.