“JAG VAR LYCKLIG, ELLER MER STOLT KANSKE, NÄR JAG LYCKADES BYTA DÄCK PÅ MIN BIL IDAG.

Hej Clara, vad har du läst?
Jag läste min kandidat på Industriell Ekonomi på Chalmers, och sedan min min master på entreprenörskolan på Chalmers.

Vad är det bästa med Chalmers?
Chalmers är som en helt egen värld, man träffar så mycket intressanta människor. Samtidigt så har man närhet till hela Göteborg när man vill komma bort från studentlivet en stund.

Har du varit engagerad i något i skolan? Vad har det gett dig för erfarenheter?
Jag har varit sektionsordförande på Industriell ekonomi. Det gav mig så mycket erfarenhet och insikter om att jobba i grupp, att ta ansvar och inspirera andra. Det gav mig mer än vad jag någonsin kunde ana och man lärde känna så många olika människor.

Vilken kurs är du mest stolt över att du har läst?
Programmeringskursen, eftersom det är så långt ifrån mig själv som det bara går och då blir det en större utmaning som man blir extra nöjd med att klara.

Vad är det häftigaste stället på jorden?
Det häftigaste stället på jorden är faktiskt Island så man behöver inte åka allt för långt bort! Så öde och storslaget…

När var du riktigt lycklig sist, och varför?
Jag var faktiskt riktigt lycklig, eller mer stolt kanske, när jag lyckades byta däck på min bil idag. Alltid själv uppfyllande att känna att man klarar sig själv och tar sig an alla utmaningar med glädje.

När var du riktigt arg senast, vad gjorde du åt det?
Jag var arg när min granne klagade på att jag spelade för hög musik mitt i natten en vardag, tyckte inte att det var så farligt! Men vad kan man göra? Jag sänkte såklart, allt för husfriden!

Om du inte hade läst till ingenjör, vad hade du läst då, och var?
Jag hade läst utomlands, Frankrike lockar, nån slags ekonomiutbildning.

Sista frågan, varför ska man läsa till ingenjör?
För att det är stimulerande att hela tiden utsättas för utmaningar, man växer som person när man överträffar sig själv. Sen träffar man så många olika typer av människor som alla älskar vad de gör även om det för dig är de mest skumma saker, det ger en inspiration att älska det man själv gör. Men något av det bästa, man får vara med att utforma framtiden!

Tack!

[Intervjun gjordes den 14 april, 2009]