“ATT MAN SKA VARA ÖPPEN OCH OCKSÅ LÄRA FÖR LIVET, JU MER MAN LÄR DESTO MER DÖRRAR ÖPPNAR SIG.”

Beskriv känslan när du fick beskedet om utmärkelsen “Sveriges mäktigaste kvinna i näringslivet 2011″?

Jag blev oerhört glad och stolt. Jag ser det som en bekräftelse på att jag och mina kollegor på TeliaSonera gör ett bra jobb i en bransch där våra tjänster är väldigt viktiga för de flesta människor.

Vad fick dig att vilja utbilda dig till ingenjör?

Jag gillar logik och vill förstå hur det mesta fungerar och är konstruerade. Det var kanske inte matten specifikt som drev mig till ingenjörsutbildningen men jag är vetgirig och oerhört nyfiken på hur saker fungerar, allt från små detaljer till större mer abstrakta materia tex rymden.

Vad i din utbildning till civilingenjör upplever du att du har haft mest nytta av i arbetslivet?

Att våga ta sig an ett problem och lösa det. Självklart är just användning av metoder och modell något som jag fortfarande har nytta av. Sen tycker jag om att världen blev större.

Vilken personlig egenskap har du haft mest nytta av i din roll som affärsområdeschef på TeliaSonera?

Jag har alltid gillat att leverera och det gäller att visa resultat där man är, det har lett till att jag fått nya intressanta utmaningar hela tiden. Sen är jag fokuserad och det krävs ganska mycket för att jag ska tappa riktning. Utbildning och erfarenheter från tidigare jobb adderar förstås också.

Vad har du för tips till unga studenter i början av sina civilingenjörsstudier?

Att man ska vara öppen och också lära för livet, ju mer man lär desto fler dörrar öppnar sig. Så småningom känner man vad man vill fokusera på.

Vad ska du göra på semestern i sommar?

Åka båt, läsa böcker och umgås med min man och våra pojkar, och självklart spendera ledig tid med goda vänner…

Tack!

[Intervjun skapades den 17 Mars 2011]